Mérsékelt a drágulás Japánban

Japánban nem változott a maginfláció januárban, 0,9 százalék volt éves összevetésben, csakúgy, mint az előző hónapban.
Szász Péter, 2018. február 23. péntek, 08:01
Fotó: Pixabay

A japán központi bank agresszív monetáris lazításba kezdett 2013 márciusában azzal a céllal, hogy az inflációt 2 százalékra emelje, de ez egyelőre eredménytelennek tűnik.

Elemzők szerint nem várható érezhető változás az inflációban tavaszig, amikor újratárgyalják az éves bérszerződéseket. A japán miniszterelnök a múlt hónapban azt javasolta, hogy a munkaadók három százalékkal, vagy még ennél is nagyobb mértékben emeljék a béreket, ami növelné a lakossági kiadásokat.

Japánban a lakossági fogyasztás adja a hazai össztermék (GDP) mintegy 60 százalékát.

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK