Mérsékelt hozamemelkedés a mai aukción

Kevesebb, mint kétszeres túljegyzés mellett kismértékben emelkedett a hathónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek átlaghozama, s az 9,05 százalék lett.
Ádám Viktor, 2002. június 5. szerda, 12:41

Az Államadósság Kezelő Központ a hathónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az eredetileg meghatározott 27 milliárd forintnyi mennyiséget értékesítette, közel kétszeres (47,3 milliárd forint) túljegyzés mellett. Az elfogadott hozamok 8,85-9,11 százalék között szóródtak, az átlaghozam emelkedett, s így 9,05 százalék lett, ami 4 bázisponttal múlja felül a két héttel korábbit, a tegnapi másodlagos piaci benchmarktól pedig 2 bázisponttal marad el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK