Szolid korrekció várható a Budapesti Értéktőzsdén a tegnapi nagy öntés ellenhatása és a kissé javuló nemzetközi hangulat miatt - vélekedett Králik István a KBC üzletkötője. Az elemzők most rakják bele a modelleikbe, hogy az adó kiterjesztése mit jelent a cégek eredményére. Ugyanakkor az eredménycsökkenésnek megfelelő esést tegnap már nagyrészt láthattuk az üzletkötő szerint.
A külföldiek ha azt látják, hogy bármikor bármilyen adót kivethetnek abból olyan bizalomvesztés alakulhat ki, ami egy tartósabb eladói nyomást okozhat. De ez nem ma fog bekövetkezni.

Tegnap a Mol és az OTP esett a legnagyobbat, így ma ezektől várható leginkább visszapattanás, de ez valószínűleg nem lesz nagyobb 1-2 százaléknál.
Ha erőteljesebb emelkedés bontakozna ki, akkor ismét előkerülnének az eladók.
A kisebb papírokban nem lát fantáziát az üzletkötő. Volt két eladási kör, a kisbefektetői réteg teleszívta magát. A külföldieknek ezek a papírok kicsik, a hazai intézmények pedig óvakodnak. Így ezen a területen nincs felhajtóerő.

A forint stabilitása arra vezethető vissza, hogy ezekkel - a részvénypiacot sújtó -  intézkedésekkel az államháztartást stabilizálják. Persze ha valós reformok lennének, a forint jóvel erősebb szinten is lehetne, már 267 magasságában járna a mostani 274 hellyett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!