Az eredeti, augusztus 14-ei határidő helyett a Mol már e hónap végéig közölheti az INA-részvényekre tett ajánlatának részleteit, az ügylet pedig várhatóan szeptember közepére zárulhat le, amennyiben nem érkezik be ellenajánlat - közölte a Bloomberg hírügynökséggel Ante Samodol, a horvát tőkepiaci felügyelet vezetője. Hozzátette: ha egy másik kérő is jelentkezik, az akvizíció lezárása október közepére eshet. Az INA negyedét birtokló Mol július 14-én jelentette be, hogy ajánlatot tesz a horvát társaság közkézen forgó részvényeire. Az ajánlat nyomán több elemző is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy túl sokba kerülhet a Mol számára az akvizíció. A horvát médiában megjelent találgatások szerint a Molnak lesz kivel versenyeznie: akár a Lukoil is ajánlatot tehet az INA-részvénycsomagra. A horvát pletykáknál megalapozottabbnak tűnhet azonban az OMV bejelentése, miszerint az osztrák társaság, amely a Mol feletti irányítás megszerzésében is érdekelt, jelezte a zágrábi kormánynak, hogy érdekelné az INA további privatizációjában való részvétel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!