Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája elemzésében úgy vélekedett, hogy a piacok minimális negatív korrekcióval kezdik ezt a hetet a világban és talán egy kicsit nagyobbal Magyarországon, miután az S&P a hétvégén minősítette le egy fokozattal az országot, bár a kilátás stabilra emelése azért pozitívum.  "A forinton még mindig látszik ennek a hatása, talán a részvényekre kisebb lesz, mivel itt nem volt jó hangulat előtte" - írta a szakértő.Német Sándor, a Buda-Cash üzletkötője szerint ugyanakkor a leminősítés ellenére kedvező lehet a hangulat a budapesti parketten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!