Mi lesz ma? Passz...-mondják a szakértők

Vegyes a pénteki kép a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az elemzői várakozások szerint.
MTI-Eco, 2012. november 9. péntek, 08:55
Fotó: Napi.hu

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a nemzetközi piacon oldódik a feszültség, várhatóan felfelé korrigálnak majd a nemzetközi tőzsdeindexek. Az elemző szerint azonban nem kizárt, hogy a BUX negatív irányba indul. Csütörtök esti hírek alapján elképzelhető, hogy a tőzsdei tranzakciókat is megadóztatnák Magyarországon 2014-től, ez kisebb negatív hullámot kiválthat már a pénteki kereskedés során is - mondta. Emellett a BUX csütörtökön jól teljesített, emiatt sem lenne meglepő egy negatív korrekció - tette hozzá Gabler Gergely.

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája azt közölte: az amerikai nagy esés hatása Európába alig ért el, a magyar piacon is inkább emelkedtek a részvények. A szakember szerint enyhén pozitív nyitás várható Európában. Úgy látja, a hazai piacon leginkább a Magyar Telekomot érdemes figyelni, hogy vajon tartós lesz-e a hangulatjavulás, vagy csak egy egynapnyi emelkedés történt csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK