Mi történt a svájci frankkal? Mélyen hallgat a jegybank

Nem kizárt, hogy az SNB interveniált a svájci frank hirtelen erősödése láttán.
NAPI, 2011. november 2. szerda, 11:28
Fotó: Napi.hu

Kedden beavatkozhatott a svájci jegybank (SNB) a devizapiacon a Commerzbank szerint, ám az SNB ezúttal sem kívánta kommentálni az intervencióra vonatkozó találgatásokat. A feltételezett jegybanki akciót a görög népszavazás miatt az euróra nehezedő nyomás válthatta ki, ami a frank erősödésében is jelentkezett. Az EUR/CHF kedden hajnalban 1,2140-ig esett, szerdán késő délelőtt 1,2180 felett járt. Az SNB szeptember 6-án jelentette be, hogy nem engedi 1,20 alá a keresztárfolyamot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK