Mibe fekteti pénzét a magyar?

Továbbra sem szeretik a kockázatosabb befektetési formákat a magyarok, ma a lakosság mindössze 2 százaléka kamatoztatja pénzét részvényekben - derül ki a GfK Hungária felméréséből.
Kovács Balázs, 2006. március 31. péntek, 11:05
Fotó:

Ez az alacsony érték az elmúlt évek tőzsdei fellendülése ellenére sem nőtt. Hazánkban a felsőfokú végzettségűek és a legmagasabb jövedelműek körében némileg magasabb a részvényvásárlási kedv, a megkérdezettek 10 százaléka a rövid lejáratú betéteket választotta, miközben 78 százalék egyáltalán nem rendelkezett befektetéssel. Ez az arány rendkívül magas a nyugat-európai 33 százalékhoz képest. Az USA-ban a megkérdezettek 11 százaléka vásárolna részvényeket, amennyiben lehetősége lenne egy nagyobb összeget befektetni. Nyugat-Európában ez az arány csupán 7 százalék, miközben Kelet és Közép-Európában a részvényeket elméletileg előnyben részesítők aránya 3 százalékkal meghaladja a nyugat-európait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK