A Microsoft első negyedéves profitja több mint egy milliárd dollárral felülmúlta az elemzők várakozásait. A szoftveróriás az első negyedévben részvényenként 45 centes, összesen 4,29 milliárd dollárnyi profitot termelt, 23 százalékkal javítva tavalyi eredményén és jelentősen felülmúlva a Bloomberg által megkérdezett elemzők átlag részvényenként 39 centes előrejelzését. A Microsoft forgalma 27 százalékkal megnőtt az előző év első negyedévéhez képest. Ebben a Vista operációs rendszeren túl nagy szerepet játszott a várakozásokat felülmúló keresletet vonzó "Halo 3" Xbox-ra tervezett játék kiadása, rácáfolva a feltételezésre, miszerint a szoftvermulti növekedésének kulcsa a Google internetes dominanciájának megtörése lehet. A Microsoft a profitjelentését a New York-i tőzsde zárását követően hozta nyilvánosságra; az éjszakai kereskedés során az árfolyam 35,75 dollárra emelkedett, átlépve a 2001 júliusában bebetonozott 35 dolláros küszöböt majd kissé meghátrált 35,52 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!