A BUX végül 23367 ponton zárt, 1,1 százalékos csökkenéssel, ám ez nagyon jó teljesítmény ahhoz képest, hogy dél körül 23100 pont alatt is megfordult a mutató a világban eluralkodó kockázatkerülés és a nyersanyagárak mélyrepülésének hatására.

Az OTP napon belül száz forintot emelkedve 6239 forinton végzett, így a két százalék feletti mínuszok után végül 0,95 százalékosra olvadt a vesztesége. A bankpapír forgalma megközelítette a tízmilliárd forintot. A Mol tegnapi 23400 forintos záróáráról csaknem 700 forintot esett, az olaj mélyrepülése hatására 22705 forinton is forgott, de a kereskedés végére 23090 forintig húzták föl.

A Richter is jól hajrázott, bár a nap nagy részében a gyenge gyorsjelentés után megindult eladási hullám éreztette még a hatását, a 36000-36300-as zóna ezúttal is megtartotta és 36700 forinton zárta a napot.

A Magyar Telekomtól 533 forinton is szabadultak a kereskedés derekán, de végül 542 forinton forinton zárt. A papírnak nem tett jót, hogy a Deutsche Telekom bejelentette, nem tervez nagyobb akvizíciót, márpedig a magyar piacon makacsul tartotta magát az az elképzelés, hogy az amerikai érdekeltségének eladásából befolyó pénzből a Magyar Telekom kisebbségi részesedésének felvásárlására is futja majd.

Minimális emelkedéssel tudott zárni az Egis, a kisebbik gyógyszergyártó újra közvetlenül a húszezer forintos szint alatt végzett.

Nagyobbat esett a Nutex, a korábbi névértékkel számolva mér csak 1 forint 90 fillért érne a papír.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!