Miért veszik az OTP-t 5000 forint felett?

Az első negyedéves eredmények ismeretében 555 forintról 511 forintra csökkentette idei egy részvényre jutó profitvárakozását a Concorde Zrt. az OTP Bank Nyrt. esetében, míg a 2014-es előrejelzést 600 forintról 560 forintra fogták vissza.
Beke Károly, 2013. május 30. csütörtök, 06:12

A kiadott elemzés szerint elsősorban a vártnál nagyobb mértékű orosz hitelezési veszteségek indokolják a kilátások rontását, ez elsősorban a beszedés hatékonyságának rontásával magyarázható. Emiatt a korábbi 55 milliárd forintos oroszországi osztalékvárakozást 43 milliárdra csökkentették a szakemberek.

A fentieket a Concorde beépítette modelljébe, emellett 100 bázisponttal csökkentették hosszú távú forinthozam-előrejelzéseiket, utóbbinak köszönhetően az év végi célár 4500 forintról 4800 forintra emelkedik. Ez is azt mutatja, hogy nem látnak további felértékelődési potenciált a bankrészvényekben, szerintük az 5000 forint feletti szinteken már nem a fundamentumok miatt veszik a befektetők a papírt.

 


Napi grafikonok

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lacilacilaci, 2013.05.30 07:51

Olvastad? már a Tvitteren működik a halradar a cápáknak, aztán megy ám tovább az OTP mert már a pénz nem hoz és valahova tenni kell az offshorokból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html