Miért zuhan a Rába?

Piaci információk szerint a Rába egyik friss nagytulajdonosa is az eladói oldalra állt.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 15:13
Fotó:

Egy-két szereplő "egymást hergelve" dob piacra Rába-paketteket, de friss eladók is megjelentek - jellemezte a gépipari társaság részvényeinek piacán kialakult állapotokat egy névtelenséget kérő bróker. Hozzátette: az eladók sorában van az a külföldi bank is, amely nemrégiben növelte Rába-részesedését 5 százalék fölé.

Konkrét magyarázat mindemellett nincs a zuhanásra, ahogyan a korábbi lendületes emelkedésre sincs - fogalmazott az üzletkötő. Elképzelhető ugyanakkor, hogy azok, akik a győri önkormányzat által darabonként 2150 forintos áron értékesített csomagból vásároltak, a most érvényes kurzus köré lőtték be azt a szintet, ami mellett már kiszállnak, nem várva meg a további esést.

A Rába-részvények negyed négy előtt 7,6 százalékos veszteséggel 2328 forinton forogtak, de korábban 2276-on is született kötés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK