A befektetők azután kezdtek bízni a Fed esetleges "pihenj!" vezényszavában, hogy a pénteken közzétett munkaerőpiaci adatok az USA-ban sokkal rosszabbak lettek a vártnál, neki is indult ettől a Dow. Utána azonban egyre jobban az emiatt esetleg gyengülő fogyasztás kezdte meghatározni a kereskedést, így a végén a blue chipek indexe, a Dow Jones ipari átlag lényegében stganálással (0,02 százalékos gyengüléssel), 11 240,35 ponton fejezte be a napot. A hét egészében az index 0,18 százalékkal emelkedett. A Nasdaq Composite 0,35 százalékkal 2085,05 pontra gyengült pénteken, a tech papírok indexére az Apple mérte a legnagyobb csapást, miután bejelentette, hogy a részvényopciós ügyletek beszámítása miatt felülvizsgálja korábbi eredményeit. A Nasdaq a hetet 0,43 százalékos csökkkenéssel fejezte be. Az S&P 500 0,91 százalékkal csökkkent pénteken, a 1279,36 pont azt jelenti, hogy a hetet 0,06 százalékos plusszal zárta az index.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!