Az index azonban fél órával a zárás előtt még 480 ponttal feljebb érte el napi zenintjét.

A vezető papírok közül az OTP tarolt, a bankpapír 14 milliárd forintot meghaladó forgalomban 2,5 százalékkal 5830 forintra javított. Ennél is ütemesebben, 3,6 százalékkal erősödött az FHB, amelynek papírjai ezzel az ezres határt átlépve 1019 forinton zártak.

Szépen teljesített a Mol is, amelynek részvényei 1,5 százalékos plusszal 22 305 forintra drágultak.

A Telekom 0,9 százalékot emelkedve 555 forintra erősödött. A Richter viszont lemaradt kissé, 0,3 százalékkal kereken 43 000 forintra javított. Szektortársa, a szerdai közgyűlésén a szokásos 120 forintos osztalékot megszavazó Egis ellenben 2 százalékkal 20 940 forintra emelkedett.

A nap nyertese az igencsak illikvid és az elmúlt időszakban szélsőséges kilengéseket felmutató Csepel, amely közel 19 százalékkal erősödve 492 forinton fejezte be a szerdai kereskedési napot, igaz, mindezt alig tízmilliós forgalom mellett.

Az osztalékfizetés előtt álló Zwack részvényei továbbra is keresettnek bizonyultak a befektetők körében. A szeszesitalgyártó társaság árfolyama 3,5 százalékot emelkedve kereken 14 800 forintot értek a zárásban.

Az éves számait csütörtökön ismertető CIG Pannónia papírok viszont 1,3 százalékkal 775 forintra estek a beszámoló publikálása előtt.

A nap kevésszámú vesztese is a kisebb papírok közül került ki, ám ennek ellenére a teljesítményüket követő BUMIX teljesítménye csak hajszálnyival maradt el nagy testvérétől, 1,4 százalékkal 1987 forintra javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!