A görög államadósság kezelő központ eredetileg 625 millió eurónyi kincstárjegy értékesítését tervezte. A keddi aukción kialakult hozam 4,85 százalék lett a korábbi, július 12-i 4,90 százalékkal szemben. Az árverésen 3,06-szoros volt a túljegyzés.

Görögországot tavaly csak egy 110 milliárd eurós mentőcsomaggal sikerült megmenteni a csődtől az euróövezeti partnereknek, és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF). Az ország nemrég újabb mentőcsomagot kapott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!