A vezető európai indexek enyhe csökkenéssel kezdték a csütörtöki kereskedési napot, s bár napközben pluszban is jártak az indexek, végül minimális mínusszal zárták a napot. A nap végére a német DAX 0,2 százalékkal, a francia CAC-40 0,5 százalékkal, míg a londoni FTSE 100 0,1 százalékkal esett vissza. A szektorok közül a bankszektor volt az egyik legnagyobb vesztes, ami nem meglepő az előző napok emelkedése után. A német tőzsdén például a Deutsche Bank 1,3 százalékkal, a Commerzbank 1 százalékkal esett vissza, amivel a legtöbbet csökkenő részvények közé tartoztak a DAX kosarában. A UBS, a BNP Paribas, a Banco Santander és a HSBC is 1 százalék közötti esett vissza A piac most azt árazza be, hogy nem látszik lehetősége a közeljövőben alacsonyabb kamatszintek kialakulásának, illetve kétségeket ébreszt a Görögországnak nyújtott német segítség is - mondta Bernard McAlinden, az NCB Stockbrokers munkatársa. Az Adidas viszont 1,2 százalékkal tudott emelkedni miután az amerikai rivális Nike vártnál jobb eredményt közölt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!