Minimális mozgások jellemezték a bankközi devizapiacot, jelentősebb változás csak holnap várható.

NAPI Online, 2006. november 13. hétfő, 15:05
Fotó:

Az eurót a hétfői nyitás után 260,50/65 forinton jegyezték, később egy mérsékelt forinterősödés révén 260,20-ig változott az árfolyam, majd délután három órára a kurzus visszatért a reggeli kiindulópontra. Dollár erősödött a forinttal szemben, a nemzetközi piacokon a zöldhasú euróhoz mért jegyzése 1,2870-ről 1,2830-ra változott, így Budapesten 203,10 forintra változott az árfolyam, a korábbi 202,70 forintról. A piac egyébként a holnap megjelenő inflációs adatra vár. Londoni szakértők szerint az áremelkedés üteme nagyobb lesz a vártnál, ami gyengítheti a forintot. Devizakereskedők szerint ha valóban nagyon rossz adatot közöl a KSH, akkor maximum egy forinttal gyengülhet a magyar deviza euróhoz mért kurzusa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK