Az olaj hordónkénti ára ugyan 46 dolláig esett vissza New Yorkban, az euró azonban újra az 1,30 dolláros határ felé közelített, s e két tényező együttesen alaposan elbizonytalanította a nyugat-európai befektetőket. A volatilis kereskedésben az Arcelor részvénye a negatív oldalon végzett, pedig az acélipari cég optimista távol-keleti kilátásai nyomán eleinte komoly rally mutatkozott a papír piacán. Az EADS és a Thales részvényei is a negatív oldalon zártak, egyre több forrás titulálja ugyanis tévesnek a két cég közti egyesülési tárgyalásokról szóló híreket. Az Air France-KLM eredméyjavulása nem elégítette ki az elemzők étvágyát, így mérséklődött a közös légitársasági részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!