Mínuszban a magyar tőzsde

A piacok az ECB kamatdöntésére figyelnek. A Mol és az OTP részvénye lefelé húzza a budapesti tőzsdeindexet.
MTI, 2016. október 20. csütörtök, 12:27
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11.30-kor 29 105,24 ponton állt, ami a szerdai záró értékéhez képest 0,22 százalékos csökkenést jelent. A részvénypiac forgalma délelőtt 1,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára a Richter kivételével csökkent az előző napi záráshoz képest.

A Mol 105 forinttal, 0,58 százalékkal 18 095 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 24 forinttal, 0,32 százalékkal 7525 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 460 forintra gyengült.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,17 százalékkal 5911 forintra erősödött.

Az MTI-nek nyilatkozó szakértő reggel emelkedést várt. Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a kedvező nemzetközi hangulatban a BUX tovább emelkedhet, a vezető részvények erősödhetnek. A nap meghatározó eseménye lesz az Európai Központi Bank (ECB) kamatdöntő ülése. Elemzők arra számítanak, hogy a kormányzótanács nem változtat a monetáris politikán.

A HSBC két nappal ezelőtti céláremelését követően a UBS is megemelte a Mol részvényeire vonatkozó célárfolyamát. Az új célár 20 500 forint, ami 13 százalékos felértékelődési potenciált jelent, ennek fényében az ajánlás vétel - írja a Portfolio.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK