A BUX 7,5 milliárd forintos forgalom mellett 1 százalékkal került lejjebb, így alulteljesítő volt Közép-Kelet-Európában. Az OTP 1,3 százalékot esett, amelynek csupán egy része írható a Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott bírság 3,9 milliárd forintos bírság számlájára. A bank papírjai 4355 forinton zárták a szerdai kereskedést.

A Mol szerdán kétéves mélyponton is járt, végül 1,7 százalékos mínusszal 14 250 forinton zártak a papírok.

A Richter piacán a kereskedést a déli órákban percek alatt mintegy 2 százalékot esett - a Protfolio.hu szerint egy 152 ezer darabos kötés miatt - a nap végére ezt sikerült 0,5 százalékos mínuszra korrigálni. A részvények 4358 forinton zártak.

A kisebbik gyógyszeripari cég, az Egis, 27 960 forinton fejezte be a napot, ami 0,3 százalékkal haladja meg a keddi záróértéket.

A Magyar Telekom szerdán 272 forintnál történelmi mélypontra kerültek, ahonnan a nap végére 276 forintig kapaszkodtak vissza. Ez 0,4 százalékos erősödést jelentett a tegnapi szinthez képest. A Portfolio.hu szerint a délutáni javuló teljesítményében szerepet játszhatott, hogy Csehországban frekvencia-aukciót tartottak, az érintett vállalatok és az elemzők véleményei alapján a szolgáltatók reális áron jutottak hozzá az igényelt blokkokhoz, ez pedig akár józan árazásra sarkallhatja a magyarországi hatóságot is. Mivel a társaság kikerült az MSCI Magyarország Standard indexből, így a részvények piacán az indexkövető alapok egészen november 26-ig az eladói oldalt erősíthetik, az utolsó és talán a legjelentősebb rohamra november 26-án lehet számítani - teszi hozzá a pénzügyi portál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!