Mínuszban indított Amerika

Kis mértékben csökkentek az amerikai részvényindexek a keddi nyitás után - tette közzé a MarketWatch.
Kővári Dániel, 2010. szeptember 21. kedd, 16:30
Fotó:

Mindenki az esti kamatdöntésre vár az Egyesült Államokban. A DJIA pirosban kezdett, 0,1 százalékkal csökkent. Az S&P 500 is kis mínusszal indult, 0,14 százalékkal ért kevesebbet nyitás után, mint a hétfői záráskor. A Nasdaq kezdett legrosszabbul, 0,24 százalékkal alacsonyabban állt pár perccel 16 óra után.

Az építőipari vállalatok pozitívan reagáltak a vártnál jobb ingatlanpiaci adatra - a Lennar 1,3 százalékot emelkedett, a Toll Brothers 1,6 százalékkal ért többet kicsivel a nyitás után.

Nagyon jól rajtoltak a légitársaságok részvényei, a szektor 1,54 százalékkal növekedett - az Atlas Air kiemelkedő 11 százalékos drágulást könyvelt el 16 óráig, miután kedvező ágazati kilátás látott napvilágot. A közlekedési szektor és az olajjal foglalkozó vállalatok is nyertek a nyitással.

Rosszul kezdtek viszont a technológiai szektor, az Exar már 5,1 százalékos mínuszban is állt, mivel csökkentette negyedéves profitkilátásait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK