Mínuszban indult a hét New Yorkban

A pénteki, két százalék körüli többleteket követően mínuszban kezdtek hétfőn a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2010. szeptember 27. hétfő, 15:45
Fotó:

Röviddel a hétfői nyitás után a DJIA 0,2, a Nasdaq Composite és az S&P-500 pedig 0,3 százalékos negatív korrekciónál tartott.

A légitársaságok részvényei a piaccal szembemenve drágultak a kereskedés kezdetén, miközben a legnagyobb veszteségeket a félvezetőgyártók és a bankok papírjai mutatták fel.

A légitársaságok annak köszönhették a kiemelt befektetői érdeklődést, hogy a Southwest Airlines közölte, megvásárolná diszkont-riválisát, az AirTran Holdingst. A légiipari rallyból a Delta Air Lines kimaradt, mivel a Southwest épp utóbbi bázisára, Atlantába törne be az akvizícióval.

Elbizonytalaníthatta a befektetőket ugyanakkor, hogy a Moody's három fokozattal leminősítette az Anglo Irish Bankot, mert várakozásai szerint a cégnek további állami támogatásra lehet szüksége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK