Mínuszban maradtak az ázsiai tőzsdék

A nagy amerikai zuhanás után a mélyben nyitottak az ázsiai tőzsdék, azóta azonban némileg emelkedtek az indexek és mérséklődtek a veszteségek.
Kasnyik Márton, 2010. június 30. szerda, 08:15
Fotó:

Tokióban az Elpida Memory papírjai 5,6 százalékos mínuszban kezdték a napot, végül azonban csak 1 százalékot vesztettek, a Shinsei Bank ehhez hasonlóan 5,4 százalékról emelkedett változatlan értékre.

Hongkongban a legnagyobb számítástechnikai cégek beszállítójaként működő Foxconn International részvényei 7,5 százalékot mutattak, mivel a cég a korábbinál kevesebb profitot jelzett előre.

A hongkongi Hang Seng 0,59 százalékot, a tokiói Nikkei 225 1,99 százalékot, a szöuli Kospi 0,85 százalékot, a sanghaji kompozit index pedig 1,32 százalékot esett a tegnapi záráshoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK