Mínuszban zár a vezető Ázsia

Túlnyomórészt mínuszban zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdéi csütörtökön a Wall Street előző napi középszerű teljesítménye után, miközben a befektetők már az amerikai gazdaság harmadik negyedéves GDP-adatsorát várják.
MTI-Eco, 2016. december 22. csütörtök, 09:19
Fotó: MTI/EPA

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,53 százalékkal 422,50 pontra csökkent kedden a helyi idő szerinti késő délutáni kereskedésben.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója lefordult az egyéves csúcsról, és alacsony forgalom mellett 0,09 százalékkal, 19 427,67 pontra csökkent, míg a szélesebb körű Topix-index 0,07 százalékkal, 1543,82 pontra süllyedt. nőtt. Tokió pénteken nemzeti ünnep miatt zárva tart majd.

A dél-koreai Kospi 0,11 százalékos mínuszban, 2035,73 ponton, míg az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,54 százalékos nyereségben, 5643,94 ponton zárt.

Kínában csökkent az irányadó indexek többsége. A bank- és ingatlanpiaci részvények árfolyamának csökkenését nem tudta teljes mértékben ellensúlyozni a közműszolgáltatók erősödése, miután a hatóságok jelezték, hogy szigorítják a biztosítók működésének szabályozását, illetve a miniszterelnök a túlhevült ingatlanpiac megregulázására széleskörű intézkedéseket szorgalmazott.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite csekély mértékben, 0,07 százalékkal, 3139,56 pontra emelkedett, a második legnagyobb kínai tőzsde, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index viszont 0,06 százalékkal, 10 306,92 pontra, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe pedig 0,09 százalékkal 3335,67 pontra süllyedt.

Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 0,81 százalékos mínuszban, 21 633,00 ponton közelít a záráshoz. A globális kereskedésnek jobban kitett Hongkongban a kockázatvállalási kedvet visszavetette, hogy szerdán már gyengültek az indexek New Yorkban, mivel a befektetők elkezdtek aggódni amiatt, hogy az elnökválasztási utáni ralli eredményeként túlértékeltté váltak a részvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK