Mínuszban zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,14 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 26 310,88 ponton zárt pénteken.
MTI, 2016. április 1. péntek, 18:25
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Oldalazó, enyhe csökkenő forgalom jellemezte a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedését az elmúlt napok jelentős emelkedése után - mondta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője. A nemzetközi piaci hangulat a nap jelentős részében negatív volt, többnyire a fejlődő piaci részvényeket adták, a befektetők profitot realizáltak, ennek köszönhetően enyhén csökkentek a hazai papírok árfolyamai is, ez alól kivételt jelentett a Magyar Telekom, amelynek emelkedő trendje nem tört meg.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint az európai részvénypiacok esése a nyitást követően elkezdődött, ami elsősorban a negyedév indulásával lehet magyarázni, ilyenkor korrigál a piac, illetve Ázsiából kedvezőtlen hírek érkeztek, ami megalapozta az európai kereskedés hangulatát is.

A Mol 235 forinttal, 1,42 százalékkal 16 355 forintra csökkent, 2,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 6 forinttal, 0,09 százalékkal 6920 forintra esett, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,66 százalékkal 459 forintra erősödött, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 41 forinttal, 0,75 százalékkal 5458 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1749,78 ponton zárt pénteken, ez 4,33 pontos, 0,25 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK