Mínuszokat mértek Budapesten

Nem sikerült jól a Budapesti Értéktőzsde szerdai napja.
Napi.hu, 2013. október 16. szerda, 17:14
Fotó: Napi.hu

Közel 1,6 százalékos mínuszban zárta a napot a BUX index, amiben nagy szerepe volt a Mol 4,4 százalékos esésének is. Az energetikai cég papírjai azután indultak meg délnek, miután híre ment, hogy a norvég állami vagyonalap eladhatja a cégben lévő csomagját - igaz, a cég később cáfolta ezeket a híreszteléseket. A többi blue chip közül a Magyar Telekom 0,7 százalékos, míg a Richter 1 százalékos mínuszban zárt, egyedül az OTP tudta pluszban befejezni a kereskedést, mégpedig 0,1 százalékkal.

A forgalmat tekintve a Mol vitte a prímet, mégpedig 8,5 milliárd forinttal, a második helyen az OTP zárt 5,9 milliárddal, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára az Egis fért fel hasonló teljesítménnyel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK