Mínuszokkal indult a nap Budapesten

A negatív tartományban kezdte a napot a BUX-index.
Napi.hu, 2013. november 20. szerda, 10:12
Fotó: Napi.hu

A nyitás óta kisebb-nagyobb gyengülést jelezve a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe a kereskedés első szűk óráját követően 18 600 pont körül, közel félszázalékos mínuszban tartózkodott.

Visszafogott befektetői érdeklődés mellett a főbb papírok árfolyama lefelé tartott a pesti tgőzsdén. Az OTP-papír jegyzése is közel fél százalékkal 4390 forintig süllyedt, a Mol hasonló mértékű gyengüléssel 14 420 forinton forgott, az Mtelekom árfolyama pedig 3 forinttal 272 forintig ereszkedett. A blue chipek között egyedül a Richter drágult minimálisan, így a gyógyszerpapírt 4385 forinton adták-vették, míg szektortársára, a kivezetés előtt álló Egisre már nem köttettek üzletek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK