Egy euróért jelenleg 249,55/65 forintot adnak, ami lényegében a megegyezik a nyitásban regisztráltakkal. A kereskedés során ugyan volt egy időszak mikor 249,95-ig gyengült a forint az euróval szemben, ami egy amerikai euró/forint vétel utáni "érdeklődéssel" magyarázható – mondta a NAPI Online-nak Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Szerinte a ma délután publikálandó áht-hiány adat se lesz nagy hatással a piacra, az állóvizet csupán az mozgathatná meg, ha valamilyen kommentár is fűznének számokhoz. A dollárért 211,50 forintot adtak a befektetők, ám érdemi változást ez sem jelent a nyitáshoz képest. A Pénzügyminisztérium (PM) prognózisa szerint októberben - önkormányzatok nélkül - 46 milliárd forintos hiány várható - írta az MTI Eco. Szeptemberben az államháztartás deficitje 63 milliárd forint volt, az első kilenc hónap után a hiány 1 059,5 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 4,75 százalékának felel meg. A PM pénzforgalmi szemléletben 2005 egészére 1 022 milliárd forintos (a GDP 4,6 százalékával egyenlő) hiányt vár, ehhez az utolsó három hónapban 37,5 milliárd forint aktívum szükséges, vagyis – az októberre várt 46 milliárdos hiányt figyelembe véve – az utolsó két hónapban 83,5 milliárd forintnyi többletet kell elérni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!