Molnár József, a Mol pénzügyi igazgatója szerint a csökkenő, vagy stagnáló olajárak hatására mérséklődött a társaság kiskereskedelmi árrésére nehezedő nyomás - írja a Concorde hírlevele. Mivel a közép-kelet európai piacok fogyasztói igen árérzékenyek, ezért korlátozott az áremelés lehetősége. Az olajárak újabb emelkedése láttán ismét felerősödhet a marginokra nehezedő nyomás. A cég prognózisa szerint harmadik negyedévben, a csúcsról leforduló finomítói marginok valószínűleg tovább csökkennek majd a negyedik negyedévben, de még így is magas szinten maradnak. A gázüzletág várhatóan 1 milliárd forintos operatív veszteséget könyvelhet majd el az év utolsó negyedében. A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a Mol Rt.-nek nem áll szándékában, hogy jelenlegi piaci részesedését minden áron fenntartsa. A petrolkémiai üzletág fedezeti szintje már a negyedik negyedév első felében újra normalizálódott, így a vegyipari szegmens profitdinamikája a következő negyedévben előreláthatóan kedvezőbben alakul majd a harmadik negyedévnél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!