A napot 309,5-ös eurójegyzésen indította a forint, ahonnan először 308,6-ig erősödött az árfolyam - közölte érdeklődésünkre Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Mint mondta, a trend akkor fordult meg, amikor az Európai Központi Bank (ECB) kamattartása után megszólalt a szervezet vezetője. (Erről bővebben ide kattintva olvashat.)

Mario Draghi szavainak hatására az euró-dollár jegyzése 1,3710-ről, 1,3840-re ugrott, ezzel párhuzamosan pedig a forint árfolyama esni kezdett, egészen 310,2-ig. Azóta ismét minimális erősödést mérhettünk, így délután negyed ötkor 309,4 forintot kértek egy euróért.

Ez a szint várhatóan nem is fog változni egy holnapi amerikai makroadatig (nfp), amikor is azt közlik, hogy a mezőgazdaságon kívüli szektorokban mennyivel változtak a fizetések. Ennek megfelelően péntek délelőtt viszonylagos nyugalmat vár Kolba, hiszen mint mondta kevés a forinttal kapcsolatos hír. A mai napon az egyetlen ilyen az volt, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a kormánynak nincs forintárfolyamcélja, ami a további kamatvágás lehetőségét vetíti előre, ám a magyar deviza érdemben erre a hírre sem reagált.

Negyed ötkor tehát egy dollár 223,3, egy font 373,6, egy svájci frank 253,1, míg a japán jen 2,1680 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!