Mol-gáztalálat a horvát határnál!

Földgázra bukkant a Mol és a hazai olajtársaság 47,2 százalékos tulajdonában lévő horvát INA a horvát-magyar határ közelében, Horvátországi területen.
NAPI, 2010. június 23. szerda, 14:16
Fotó:

Az INA bejelentése szerint 3170 méter mélyről napi 370 ezer köbméter gáz és némi kondenzátum törhet a felszínre.

A Mol és az INA - amelynek 44,8 százaléka a horvát állam tulajdonában van - négy évvel kezdett kutatásba a határmenti területeken. Három évvel ezelőtt jelentős olaj- és gázkészletekre bukkantak a terület magyar oldalán, ezt követően érkezett a horvátországi találatról szóló szerdai bejelentés.

A kutatási terület mintegy 189 négyzetkilométer kiterjedésű, és a két ország határvidékén terül el, ezért a két vállalat közösen végzi a munkálatokat, 50-50 százalékos finanszírozással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK