A Nacionalban egy fizetett hirdetés - információink szerint a Mol hirdetése - arról szól, hogy számtalan magyar-horvát előny származna abból, ha a magyar olajcég lenne az INA partnere, mert ez kiváló alapot nyújtana a kétoldalú gazdasági kapcsolatok bővítésére és szilárdítására. Egy, a Nacional ugyanazon számában megjelent cikk ugyanakkor - a Mol nevének említése nélkül - a horvát kormányhoz közeli forrásokra hivatkozva megemlíti, hogy úgy tűnik, a potenciális vevők két szinten tárgyalnak a közelgő döntéshozatal előtt. Egyfelől az adásvételi szerződés szintjén, másfelől korrupciós vonalon. A lap értesülései szerint erről néhány nappal ezelőtt tájékoztatást kaptak a horvát állami testületek, s az illetékes szakszolgálatok megkezdték az intenzív adatgyűjtést az INA megvételével kapcsolatos külön egyezségekről. A Nacional azt állítja, hogy horvát lobbizók és tárgyalópartnerek egész serege próbál tűz közelbe kerülni, s dollármilliókban mérhető békés és boldog jövőt biztosítani magának és egyes politikai pártoknak. A lap felrója a horvát kormánynak, hogy miközben az átlátható privatizációt ígért, mégis úgy zajlik az értékesítési folyamat, hogy arról a nyilvánosság semmit sem tud, s minden néhány személy kezében összpontosul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!