Coric megfogalmazása szerint pár hónapon belül eldől, hogy a horvát állam visszavásárolja-e a nemzeti olajtársaságban meglévő tulajdonrészét a Moltól.

Az Erste Befektetési Zrt. értékelésében arra következtet, hogy a horvát ajánlat nagyon messze lehet a Mol által elvárttól, így nem valószínű, hogy rövid távon megállapodás születik. A bankház szerint a Mol 1,5-2 milliárd dolláros vételi ajánlatot várhat el az irányítói jogokat is tartalmazó, 49,2 százalékos INA-pakettért - írja lapszemléjében az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!