Ez a cég birtokolta a ZMB mezőhöz infrastrukturálisan szorosan kapcsolódó Szurgut-7 blokk kutatási licencét, így része egy kedvező csomagról szóló megállapodásnak. Az előrehaladott életciklusú ZMB mező nyersolaj-kitermelése az elmúlt években csökkenő tendenciát mutatott.

Az éves termelés 2005-ben érte el a maximális szintjét, amikor a Mol részesedésére eső napi termelés meghaladta a 27 ezer hordót. A napi termelési szint az utóbbi időben 7 ezer hordó alatt volt. A Mol korábbi közleménye szerint a Mol továbbra is erősen elkötelezett oroszországi operációja iránt, különös tekintettel a Bajtugan és Matjuskinszkaja blokkjaira, és pénzügyi rugalmasságát kihasználva a további növekedését biztosító új kutatási és termelési eszközökbe kíván befektetni a régióban és harmadik országokban.

A hír nem új, a társaság már augusztus 12-i közleményében jelezte, hogy értékesíteni fogja a társaságot, amikor beszámolt a OAO Zapadno Malibalik cégben levő 50 százalékos részesedésének értékesítéséről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!