Mol: az újabb részvényeladással véget ér egy folyamat

Leginkább egy 15 éves fejlődési folyamat lezárulásaként lehet értékelni az utolsó állami kézben lévő Mol-részvények hamarosan bekövetkező értékesítését - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hernádi Zsolt, az olajtársaság elnök-vezérigazgatója.
NAPI Online, 2006. november 17. péntek, 10:39
Fotó:

Az első részvénycsomag értékesítése előrevetítette a következő lépéseket, melynek lényege az volt, hogy az állam a tőkepiacon is életképes vállalattá alakítsa az olajtársaságot - emlékezett vissza a 10 évvel ezelőtti eseményekre a vezérigazgató. A vállalat 1998-99-ben határozta meg a térségbeli növekedés stratégiáját. Hernádi szerint az 1,7 százalékos csomag nem fogja befolyásolni a papírok likviditását, pszichés hatása viszont lehet, a pénzügyi befektetők ugyanis nem szeretik, ha egy befektető túlsúlyos.

A társaság növekedési lehetőségeivel kapcsolatos kérdésre Hernádi úgy reagált, hogy régióban a növekedési pálya adott, és mióta a Mol kitisztította a gázüzletágat dinamikus profitnövekedést tud fölmutatni. Hernádi kiemelte, hogy eddig mindig teljesítették a részvényesek felé tett ígéreteket, melyek most 2010-re 3,5 milliárd dolláros üzemi eredményről szólnak. "Ehhez megduplázzuk a finomítói termékek mennyiségét, megháromszorozzuk a szénhidrogén-kitermelést és a javítjuk a hatékonyságot" - összegezte a Mol terveit a vezérigazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK