Mol előzetes: veszteség várható

Megoszlik az elemzők véleménye a Mol várható negyedéves eredményéről, de abban többségében egyetértenek, hogy a féléves, 3 milliárd forintot meghaladó veszteség további növekedése valószínű.
Almás Andor, 2001. november 10. szombat, 07:40
Fotó:

Van ugyan kivétel ez alól is (10 milliárdos nyereségvárakozás), de még ezzel együtt is 4,3 milliárd forint veszteséget jelez az elemzők konszenzusa. A két szélső véleményt nem számítva viszont a konszenzus már sokkal közelebb lenne a 10 milliárd forintos veszteséghez az első kilenc hónapban, ami lapunk becslése szerint is valószínűbb, tekintve a csökkenő finomítói árréseket és az egyelőre még csak viszonylag lassan mérséklődő gázárakat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK