Mol: kereskedelmi értékű olajtalálat Irakban

Kereskedelmi értékűnek minősítette a Mol 100 százalékos leányvállalata, a Kalegran Ltd. az Irak kurdisztáni régiójában található kutatási blokkból származó olajat - közölte a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI, 2013. október 31. csütörtök, 18:29
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a Kalegran Ltd. mint blokk operátor, a partner vállalatok nevében az Irak kurdisztáni régiójában található Akri-Bijeel blokkjának Bijell-1 júra és Bakrman-1 triász találatait minősítette kereskedelmi értékűnek.

A Mol újabb fúróberendezések üzembe állításával felgyorsítja munkaprogramját, és tervei szerint 2014 végéig benyújtja a teljes blokkra vonatkozó mezőfejlesztési tervet.

Az olajtársaság kifejti: annak érdekében, hogy a tervezett munkálatokat felgyorsítsák, az eredetileg tervezettnél kettővel több, összesen négy fúróberendezést működtet majd az Akri-Bijeel blokkban a lehatárolási programok lezárásáig.

A közlemény idézi Alexander Doddst, a kutatás-termelési ügyvezető igazgatót, aki elmondta, hogy a csütörtöki bejelentések újabb mérföldkövet jelentenek a Kurdisztáni Regionális Kormányzattal való együttműködésben, amely nemcsak az olaj- és gázipari együttműködésre terjed ki, hanem a helyi közösségek egyre szélesebb körű támogatását is magában foglalja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

mol
HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2013.11.02 10:07

Irakban???Hát ott két ásónyom után már jön is az olaj.Egyik olajjal leggazdagabban ellátott ország.Mégis szegénységbe taszították őket,most meg egymást lövik,robbantják.De ....de demokrácia van,ez a lényeg.Amit az USA biztosít.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Saxon, 2013.11.01 21:32

Hétfőn meglátjuk mire lesz ez elég ... longom tartva !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html