A tájékoztatás szerint a Kalegran Ltd. mint blokk operátor, a partner vállalatok nevében az Irak kurdisztáni régiójában található Akri-Bijeel blokkjának Bijell-1 júra és Bakrman-1 triász találatait minősítette kereskedelmi értékűnek.

A Mol újabb fúróberendezések üzembe állításával felgyorsítja munkaprogramját, és tervei szerint 2014 végéig benyújtja a teljes blokkra vonatkozó mezőfejlesztési tervet.

Az olajtársaság kifejti: annak érdekében, hogy a tervezett munkálatokat felgyorsítsák, az eredetileg tervezettnél kettővel több, összesen négy fúróberendezést működtet majd az Akri-Bijeel blokkban a lehatárolási programok lezárásáig.

A közlemény idézi Alexander Doddst, a kutatás-termelési ügyvezető igazgatót, aki elmondta, hogy a csütörtöki bejelentések újabb mérföldkövet jelentenek a Kurdisztáni Regionális Kormányzattal való együttműködésben, amely nemcsak az olaj- és gázipari együttműködésre terjed ki, hanem a helyi közösségek egyre szélesebb körű támogatását is magában foglalja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!