Mosonyi szerint mivel a két vállalat egyesülését az Európai Unió a versenyegyensúly megbomlására hivatkozva úgy sem engedélyezné, így nagyon reméli, hogy az OMV részvényeseknek van egy "B" tervük is, hiszen a felvásárlásra vonatkozó "A" terv mindenképp megbukott. Mosonyi szerint nincs ok arra, hogy eltöröljék az érvényben lévő 10 százalékos szavazati korlátot. A vállalat jövőre fog döntést hozni a saját részvényei bevonását illetően - a két vállalat között korábban vita tárgyát képezte a Mol és szövetségesei kezében lévő, mintegy a teljes forgalomban lévő részvényállomány 40 százalékát kitevő saját részvények bevonása, hiszen az OMV 20 százalékos részvénypakettel bír a magyar olajvállalatban. A vezérigazgató elmondta, hogy a saját rézvények egy részét akvizíciók finanszírozására is felhasználhatják, ha nem így alakul, akkor egészen biztosan bevonnak majd belőlük valamennyit. Mosonyi elmondta, hogy Brüsszel egészen biztosan nem hagyná jóvá a felvásárlást, a létrejövő vállalat részesedése mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi piacán jelentős lenne a fő piacokon. Magyarországon a benzin piacon 97, a gázolaj piacon 94 százalék lenne az egyesült vállalat részesedése, míg Ausztriában 67 és 75 Szlovákiában pedig 88 illetve 83 százalék lenne a részesedés. A Mol árfolyama 0,9 százalékkal 27 950 forintra gyengült a kereskedés kezdete óta. Az OMV árfolyama az osztrák tőzsdén 0,75 százalékkal 49,8 euróra emelkedett a délelőtt folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!