A privatizációra kiírt tender májusi eredményhirdetése után a Mol és az INA alkotta konzorciummal kezdődtek meg a tárgyalások, a két cég a hírek szerint 10,2 millió márkát ajánlott a bosnyák olajvállalat 67 százalékáért. Emellett vállalta, hogy a következő három évre 150 millió bosnyák márkát (1 euró=2 bosnyák márka) fordít befektetésre, valamint a cég adósságaiból 60 millió márkát átvállal. A kormányzat arra kérte most a konzorciumot, hogy az adósságátvállalást a befektetésként vállalt összeg csökkentése mellett emelje 90 millió bosnyák márkára. Az ügylet csak látszólag nullszaldós, az Energopetrolnál ugyanis jelentős beruházásokra van szükség – mondta a NAPI Gazdaságnak dr. Kántor Sándor, a Mol kommunikációs vezetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!