Mol: változatlan stratégia a régiós terjeszkedés

A Mol nem kívánta kommentálni az MTI-nek azt az értesülést, hogy érdekelt lenne a magyarországi Agip-kúthálózat felvásárlásában, azt azonban megjegyezte, hogy kiskereskedelmi stratégiájuk egyértelmű és világos: terjeszkedni a régióban, fejleszteni a kúthálózatot és emelni a szolgáltatások színvonalát.
MTI-Eco, 2015. augusztus 14. péntek, 16:55
Fotó: Napi.hu

A Népszabadság értesülése szerint az olasz ENI eladja a harmadik legnagyobb hazai benzinkúthálózatnak számító Agipot, az érdeklődők között van a Mol, a Lukoil márkájú kutat üzemeltető Normbenz, valamint a lengyel PKN Orlen tulajdonában lévő cseh Unipetrol. A pénteken megjelent cikk beszámol továbbá arról, hogy tavaly összesen 125 Agip kút került a Mol birtokába, ezzel együtt az olaszoktól a céghez került 41 szlovák és 42 román kút is.

A Mol az MTI megkeresésére annyit közölt, nem kommentál sajtóértesüléseket, kiskereskedelmi stratégiájánk azonban egyértelmű es világos: terjeszkedni a régióban, fejleszteni meglévő kúthálózatunkat es emelni szolgáltatásainak színvonalát. E stratégiába illeszkedik az elmúlt két évben végrehajtott akviziciósorozat, melynek eredményeként immár közel 2000 töltőállomással rendelkezik a Mol-csoport Közép-Európában, valamint a nyár elején elindított Fresh Corner koncepció is. Eddig Magyarországon 10, a régióban pedig közel 30 kutat alakított át e koncepció szerint a Mol-csoport.

A vállalat tavaly írt alá szerződést az olasz ENI összesen 208 kutat tartalmazó cseh, szlovák és román hálózatának megvásárlásáról. Horváth Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója pedig másjusban azt mondta, reméli, hogy még az év vége előtt be tudnak jelenteni egy újabb akvizíciót a kiskereskedelmi üzletágban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

mol
HOZZÁSZÓLÁSOK