Mol: zöld út Horvátországban

A Mol megkapta az illetékes horvát hatóságok engedélyét ahhoz, hogy megvásárolja a déli szomszédunknál üzemanyagkereskedelemmel foglalkozó Tifon 100 százalékos tulajdonrészét - közölte a magyar olajcég.
NAPI Online, 2007. október 1. hétfő, 15:16
Fotó:

A Tifon összesen 36 töltőállomást működtet Horvátországban, többségüket Zágráb és Eszék mellett, de vannak kutak a Dalmáciába vezető autópályán is. Ráadásul a üzemanyag-nagykereskedelemmel is foglalkozó cég további 20 prémium kategóriájú helyszínen folytat fejlesztéseket.

A Tifon felvásárlását egyébként a magyar cég 25 százalékos tulajdonában lévő stratégiai partnere, a horvátországi INA is támogatja, mivel a tranzakció értéket teremt mindkét társaság számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK