Kereken 150 évvel ezelőtt, 1864-ben kezdte meg működését a magyar tőzsde. Ebből a jubileumi alkalomból a Budapesti Értéktőzsde különleges jótékonysági aukciót rendez június 17-én, amelyen Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, és a tőkepiachoz kötődő neves személyiségek által felajánlott relikviák kerülnek kalapács alá.

Az árverésen a 22 személy által felajánlott tárgyak között olyan különlegességek szerepelnek, mint például:

  • Áder János köztársasági elnök által dedikált emléklap;
  • Orbán Viktor miniszterelnök töltőtolla, mellyel stratégiai fontosságú dokumentumokat írt alá 2010 óta;
  • Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök által dedikált fotómontázs;
  • André Kostolany hagyatékából számos értékes és egyedi tárgy;
  • a Budapesti Értéktőzsde csengőjének aranyozott kicsinyített másolata;
  • a Budapesti Értéktőzsde eredeti Alapító Okirata, amelyben negyvenkét évnyi kényszerszünet után, 1990-ben döntöttek a Budapesti Értéktőzsde megalapításáról.

Ezeken kívül kalapács alá kerülnek többek között műtárgyak, eredeti, történelmi jelentőségű részvények, valamint a tőzsdét ábrázoló korabeli, értékes képek, könyvek, tusrajzok is. A jótékonysági aukció katalógusa az összes felajánlott tárggyal megtekinthető a www.bet150.hu oldalon.

A BÉT a Winkler Nóra által vezetett árverésből befolyó összeget a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére korábban létrejött Pénziránytű Alapítvány, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és vállalati pénzügyi tanszék alapítványa számára ajánlja fel. A két alapítvány támogatásával a BÉT hosszú távú célja, hogy fejlessze a pénzügyi kultúrát, így az emberek mindennapi életük során megalapozottabb döntéseket hozhassanak megtakarításaikkal, pénzügyeikkel kapcsolatban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!