Most jön csak az aranyrally - így látja a nagybank

A Citibank technikai elemzői szerint további jelentős emelkedés előtt állhat az arany árfolyama.
Napi.hu, 2013. október 29. kedd, 13:17
Fotó: Napi.hu

A tegnapi kedvezőtlen amerikai makroadatokra való első reakcióként emelkedni kezdett az arany árfolyama, unciánkénti értéke elérte az 1360 dolláros szintet is, innen kisebb korrekció következett. A Citi technikai elemző szerint az 1343 dolláros szint áttörése jelzése lehet arra, hogy a nemesfém előtt megnyílik az út 1430, majd pedig az 1522-1530 dolláros régióba - írja a zerohedge.com.

Az arany árfolyama
Alfatrader


A Citi elemzőinek meggyőződése, hogy az arany jelenleg egy többéves emelkedő mozgást készít elő, ha középtávon megtörténne az 1522-1532 dolláros zóna áttörése, akkor mindenképpen érdemes lehet hosszútávra is az arany emelkedésére játszó pozíciókat felvenni.

Az ezüst árfolyama
Alfatrader

De nem csak az arany, hanem az ezüst árfolyamával kapcsolatban is optimisták a bank szakértői. Mint írják, azokban az időszakokban, amikor az arany jól teljesít, az ezüst árfolyama általában még jobban szerepel. Szerintük az ezüst árfolyama egy dupla mélypont alakzatot épített, amelyből a számított célárfolyam 24,4 dollár, de várhatóan ennél tovább is elmegy az árfolyam rövidtávon, egészen 26 dollárig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

senki00, 2013.10.29 15:02

Ne tévesszük össze az arany papír részvényeket a fizikai arannyal, mert ma már semmi közük nincs egymáshoz !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html