A tegnapi kedvezőtlen amerikai makroadatokra való első reakcióként emelkedni kezdett az arany árfolyama, unciánkénti értéke elérte az 1360 dolláros szintet is, innen kisebb korrekció következett. A Citi technikai elemző szerint az 1343 dolláros szint áttörése jelzése lehet arra, hogy a nemesfém előtt megnyílik az út 1430, majd pedig az 1522-1530 dolláros régióba - írja a zerohedge.com.

Az arany árfolyama
Kép: Alfatrader


A Citi elemzőinek meggyőződése, hogy az arany jelenleg egy többéves emelkedő mozgást készít elő, ha középtávon megtörténne az 1522-1532 dolláros zóna áttörése, akkor mindenképpen érdemes lehet hosszútávra is az arany emelkedésére játszó pozíciókat felvenni.

Az ezüst árfolyama
Kép: Alfatrader

De nem csak az arany, hanem az ezüst árfolyamával kapcsolatban is optimisták a bank szakértői. Mint írják, azokban az időszakokban, amikor az arany jól teljesít, az ezüst árfolyama általában még jobban szerepel. Szerintük az ezüst árfolyama egy dupla mélypont alakzatot épített, amelyből a számított célárfolyam 24,4 dollár, de várhatóan ennél tovább is elmegy az árfolyam rövidtávon, egészen 26 dollárig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!