Újra a sávtető közelébe ért a magyar tőzsde szerdán, amelyet ismét nem sikerült áttörni. A BUX ugyan napközben 22 800 pontig tudott emelkedni, azonban a nem túl magas forgalom kevésnek bizonyult a további meneteléshez. A délután érkező kedvezőtlen amerikai makroadat hatására az előző napi záró árának közelébe esett vissza a vezető index, majd a tengerentúli tőzsdék esésével párhuzamosan napi mélypontjáig süllyedt vissza. Végül a napközbeni 22 599 pontos alsó érték a záró szakasz lekötése miatt nem tartotta meg az indexet, amely 22 508 ponton 0,7 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A decemberi lejáratú határidős index is hasonló mértékben 0,6 százalékkal csökkent, ami 22 780 pontos utolsó értéket jelentett.

A BUX-hoz hasonlóan az OTP is megközelítette az 5400-5500 forint közötti sávtetőt a nap elején, a bankpapír árfolyama sem tudott azonban átlépni ezen a szinten. A bankpapírt rendesen meghintáztatták a befektetők, a nap végére ugyanis a legnagyobb veszteséget szedte össze a négy nagy papír közül. Az 1 százalékos mínusszal záró részvény 5310 forintos értéke 5 forinttal lett magasabb a napi minimumnál. Nagy baj azonban technikailag nincsen, hiszen, amennyiben nem túl nagy eséssel egy magasabb mélypontról tud fordulni a részvény, akkor a következő körben már sikerrel támadhatja a sávjának a tetejét, ami utat nyithat a 6000 forintos értékhez.

A záró szakasz lekötése a Magyar Telekomnak és a Richternek volt betudható. A távközlési részvény árfolyamát ugyanis a gyakorlatilag stagnáló hozamkörnyezet mellett az utolsó pillanatokban húzták vissza a napi minimumot jelentő 682 forintos záró szintjére. Ez 0,7 százalékos mínuszt jelentett egy nap alatt.

A Richtert szintén az utolsó percekben lökték vissza, így 0,5 százalékos mínuszban 44 650 forintos minimumán zárt a részvény.

A Mol is 0,5 százalékot veszített az értékéből, a 20 ezer forintos árnál azonban járt lejjebb is napközben.


A gyorsjelentését publikáló Zwack 2 százalékkal 18 800 forintra hullott vissza, míg a számai publikálása előtt álló Rába 861 forinton 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!