A délelőtt folyamán még pozitív tartományban lévő mutató 1,8 százalékos mínuszban, 21988 ponton fejezte be a kereskedést. A forgalom nem volt magas, közel 22 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát. A blue chipek a 950 forinton stagnáló Magyar Telekom kivételével veszítettek értékükből, a legtöbbet a hamarosan újabb oroszországi kutatást kezdő Mol esett. A jegyzés kora délutánig stabilan a pozitív tartományban, 20500 forint környékén járt, majd egészen a 2,7 százalékos leértékelődést jelentő 19750 forintos záróértékig zuhant. Az olajrészvény nyolc és fél milliárd forintos kötési összértékkel a legnagyobb forgalmú papír volt. Gyengülés tekintetében nem sokkal maradt le a Richter sem, a folyamatosan lefelé tartó árfolyam 2,6 százalékos mínuszban, 41700 forinton végzett. A hét százalélékkal zuhanó Phylaxia mögött a második legrosszabbul szereplő részvény az Egis volt, a kisebbik gyógyszergyártó értékének 5,8 százalékát elvesztette, és 25160 forinton zárt. Az OTP 1,5 százalékos veszteséggel, 7071 forinton fejezte be a napot. A közepes kapitalizációjú részvények piacán is szép számmal voltak jelentős elmozdulások, a Synergon közel három, az IEB több mint öt százalékkal lett olcsóbb. Dacolt a borús hangulattal a BIF és az FHB, előbbi 8,8 utóbbi 1,9 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!