A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A nap végére 0,1 százalékos nyereséggel 18 106 ponton zárt, lemaradva ezzel az európai börzék mögött, miután a záró szakaszban az OTP és a Mol lehúzta az indexet.

A nap vesztese a Mol lett, az olajipari papírok 0,3 százalékos veszteséggel 13 740 forinton zárt 797 millió forintos forgalomban. A második legrosszabbul teljesítő az OTP volt, ami 0,2 százalékkal 4270 forintra esett a nap végére 3,5 milliárd forintos forgalom mellett.

A mérleg másik oldalán a Richter és a Magyar Telekom maradt. A gyógyszeripari papírok 0,2 százalékos plusszal 4020 forinton zárták a napot 7,6 milliárdos forgalom mellett, míg a Magyar Telekom 335 milliós forgalommal 1,3 százalékos nyereségben, 305 forinton fejezte be a hét utolsó kereskedési napját.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!