Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az erről csütörtökön megkötött szerződés akkor léphet hatályba, ha a Magyar Nemzeti Bank engedélyezi a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. részesedésszerzését a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI szerint.

Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója azt közölte: pénzügyi- és stratégiai befektetésként tekintenek a CIG Nyrt.-re és leányvállalatára.

A biztosítási szektorban képviselt értékeik, és tapasztalatok alapján cél a hosszútávú, kiszámítható tulajdonosi szerepvállalás, amelynek révén a biztosítók szakmailag és üzletileg is egy stabil működési környezetben, a magyar lakosság, valamint a hazai vállalati szféra valamennyi szereplőjének megbízható és hiteles partnerei lehetnek.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. több mint 1 milliárd forintos nyereséggel zárta az első fél évet, szemben a tavaly ilyenkori 600 milliót meghaladó veszteséggel - közölte a cég augusztusban. A biztosítási díjbevétele 2019 első fél évéhez képest 13 százalékkal, 9,232 milliárd forintra nőtt. Saját tőkéje 14,098 milliárd forint, Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése kiemelkedően magas, 336 százalék.

A részvénytársaság augusztus 1-től kötelezettséget vállalt leánycége, az EMABIT működési költségeinek átvállalására annak érdekében, hogy a leányvállalat szavatoló tőkemegfelelése biztosított legyen. A leánycég helyzete egy olaszországi biztosítási ügylet miatt megingott, a jegybank helyreállítási terv elkészítésére kötelezte a céget. Ennek jegyében egyes állományait az Aegon biztosítóra ruházta át, és jelentős tőkemegerősítést kap az anyacégtől.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott, egyedi igényeket kielégítő nagyvállalati biztosítási megoldásokat kínál. Árbevétel alapján a tavalyi 4,45 milliárd forinttal ezen a piacon a legnagyobb szereplő Magyarországon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!