Mindhárom lényeges kérdésben meg állapodás született a tegnapi EU értekezleten, melynek értelmében: ezermilliárd euróra növelik az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköznek (EFSF) a hatóerejét, valamint az alap a bajba került országok újonnan kibocsátott kötvényeinek értékére is garanciát vállal. A görög adósság mintegy 100 milliárd eurónyi részét (az adósság fele) - csak úgy - elengedik, a bankok cserébe 106,4 milliárd eurót kapnak. Így további friss pénzek érkezhetnek a tőzsdékre - írja reggeli kommentárjában Siági László, a Quaestor Értékpapír Zrt. szakértője.

Tegnap az esetleges magyar leminősítésre adták hevesen a magyar papírokat, de ez még nem következett be, ma akár ugyan olyan hevesen vissza is vehetik a részvényeket a spekulánsok a kirobbanóan jó nemzetközi hangulatban. A BUX indexben meglátásuk szerint 17 800 ponton maradt az ellenállás, addig szabad is lehet az út, az OTP-nek a 3650 forintos szintet illene most már átvinnie. A Molnál a tegnapi heves esés nagy tere hagyott felfelé is, 17500 körüli szintek jelentenek komoly gátat, ez elég messze van a tegnapi záróértéktől. Esésben támasz lehet a 16100-nál húzódó 50 napos mozgóátlag. A Richter tegnap a sáv (35000-36500) alja felé vette az irányt, e termék esetében meg kell várni, melyik irányba lesz kitörés - írja a szakértő.

Látható tehát, hogy a tegnapi nap végi esés nyomán nagy tér maradt felfelé a vezető részvényekben, így a jó hangulatban lehet hová emelkedni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!