Nagy az örömködés New Yorkban

A Fed 600 milliárdos programjának szerdai bejelentése és az annak kapcsán gyengülő dollár erős hátszelet ad a tengerentúli részvénypiacnak, a vezető mutatók ugyanis erős emelkedéssel kezdték a csütörtöki kereskedést.
NAPI, 2010. november 4. csütörtök, 15:04
Fotó:

A Dow Jones ipari átlaga és az S&P 500 egyaránt 1,2 százalékkal, míg a Nasdaq Composite 1,3 százalékkal erősödött nem sokkal tőzsdenyitás után.

A DJIA kosarából a CAT és az Alcoa 2 százalékos erödése is hozzájárult a piac lendületéhez, de a Bank of America is szépen teljesített.

Az energiaipari társaságok papírjai a féléves csúcsra, hordónként 86,50 dollárra szökő olajárfolyammal tandemben nyargaltak. Az ExxonMobil 1,5, a Chevron pedig 1,9 százalékkal drágultak.

A techszektort ezúttal a Qualcomm szerda piaczárás utáni vártnál jobb negyedéves gyorsjelentése és javított kilátásai fűtötték, amelyre a társaság részvényeinek árfolyama 6 százalékkal került feljebb, ám egy százalék feletti plusznál jártak az Apple, a Cisco Systems és a RIM papírjai is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK