Keményen elbántak a befektetők az OTP részvényével kedden, így a pénteki és a hétfői emelkedés egyetlen nap alatt odalett. A bankrészvény esetében a rossz hír még az, hogy a forgalom is esésben nő meg nagyon.
 
A többi tőzsdén is főleg a bankszektort ütötték, ennek is betudható vélhetően, hogy a gyorsjelentését a héten publikáló részvény 5,1 százalékkal 5170 forintra csúszott vissza, ami a napi minimumtól is csak 10 forintra van. Ráadásul a 22 milliárd forintos forgalom is jóval nagyobb mint az előző emelkedő napoké.

A többi vezető részvényt nem gyötörték meg ennyire. A Mol egészen jól tartotta magát árfolyama mindössze 0,2 százalékkal 19 870 forintra csökkent. A Richter 0,4 százalékkal 45 250 forintra csúszott vissza, míg az Egis 1,6 százalékos mínuszt szedett össze, ami 21 065 forintos utolsó értéket jelentett.

A Magyar Telekom 592 forintos stagnált zárásban, de napközben még emelkedni is tudott így ez a részvény viszonylag jól vészelte át az elmúlt napokat. A BUX így 1,9 százalékkal 21 940 pontra esett vissza, míg a decemberi határidős lejárat egy picit többet 2,1 százalékot csúszott le. Ezzel a negatív kamattartalom tovább nőtt, mivel 21 860 pont lett a határidős index utolsó ára.

 

A kisebb részvények tulajdonosai sem igen örülhettek kedden. A trenddel szembe kevés részvény tudott emelkedni. A jó gyorsjelentést közlő Danubius 0,5 százalékkal 3875 forintra drágult, és a szintén kellemes meglepetést okozó Graphisoft Park is 1,3 százalékot emelkedett, így 805 forint lett a záró ára. Az új tervekkel, viszont gyenge negyedévvel elő rukkoló Rába viszont 0,9 százalékkal csökkent, így a záró ára 900 forint lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!